'HORRORSCENARIO VOOR DEST: PSV'ER NEGEN MAANDEN AAN DE KANT DOOR BLESSURE'

De vrees dat Sergiño Dest erg lang uit de roulatie ligt, lijkt uit te komen. Volgens verschillende media, zoals The Athletic, heeft de verdediger een kruisbandblessure opgelopen en ligt hij er negen maanden uit.

Verschillende media in Spanje en Amerika melden dat Dest negen maanden moet revalideren van zijn kwetsuur. Dit houdt in dat hij een groot deel van volgend seizoen ook zal moeten missen, net als de Copa América met de Verenigde Staten deze zomer. PSV meldde tot nu tot alleen dat het ging om een zware blessure, maar niet hoe lang de back eruit ligt.

Voor Dest zou het missen van de Copa América een domper zijn, omdat hij dit seizoen goed in vorm was en regelmatig uitblonk bij PSV. De toekomst van Dest is ook nog onbekend. PSV wil de verdediger graag definitief overnemen van FC Barcelona en de eerste gesprekken zijn ook al geweest. Barça verlangt tien tot elf miljoen euro voor de Amerikaan, maar het is de vraag of hij zelf definitief naar PSV wil.

Dest raakte afgelopen week op de training van PSV geblesseerd en de eerste berichten waren direct niet goed. De 23-jarige vleugelverdediger speelde dit seizoen 37 wedstrijden voor de Eindhovenaren, daarin gaf hij zeven assists en scoorde hij twee keer. De laatste wedstrijden van het seizoen zal hij echter missen, waaronder de kampioenswedstrijd. Die kan aanstaande donderdag al zijn tegen sc Heerenveen.

2024-04-23T08:13:28Z dg43tfdfdgfd