TOTALE ONTREDDERING IN HAMBURG: PROMOTIEBUBBEL LIJKT WééR GEBARSTEN

Tenzij er in de komende weken iets waanzinnigs gebeurt, lijkt Hamburger SV veroordeeld tot een zevende opeenvolgende seizoen in de 2. Bundesliga. Die Rothosen hebben op een heel slecht moment te kampen met een vormcrisis, en de ontreddering is groot.

Zoals bijna altijd zaten er ook zaterdag weer 57.000 mensen in het Volksparkstadion, maar hun geduld begint stilaan op te raken. Streekgenoot Holstein Kiel maakte de wedstrijd in ondertal af, en won alsnog met 0-1. HSV staat nu wéér vierde, en verliet het veld onder een vernietigend fluitconcert. De directe promotieplekken zijn definitief uit beeld, en nummer drie Fortuna Düsseldorf heeft zes punten meer en is in bloedvorm, vier wedstrijden voor het einde.

Zo lijkt HSV, dat dit seizoen lange tijd bovenin meedraaide, opnieuw naast een Bundesliga-rentree te grijpen. Daarin is de club van Ludovit Reis en Immanuel Pherai overigens opmerkelijk constant: sinds de degradatie in 2018 was het er eigenlijk altijd dichtbij. Drie keer op rij werd de club vierde, in 2022 verloor het als nummer drie de barragewedstrijd tegen de nummer zestien van de Bundesliga. Afgelopen seizoen deed de club er een schep bovenop: in de laatste minuut van de competitie verloor HSV plek twee, om in de play-off tegen VfB Stuttgart kansloos te zijn.

Nu weer plek vier dreigt, lijken er koppen te rollen. Meerdere Duitse media melden in de nasleep van dit catastrofale weekend dat er harde noten gekraakt moeten worden. Technisch directeur Jonas Boldt zou voor zijn baan moeten vrezen. De 42-jarige Boldt heeft de club financieel veel gebracht en wordt zeker niet als enige zondebok gezien, feit is dat hij nu vijf jaar in dienst is en de club niet terug heeft weten te brengen naar de Bundesliga. En dat is, zonder enige twijfel, de divisie waarin een club als HSV thuishoort.

Of het nog pijnlijker kan worden? Reken maar. Behalve Kiel, de koploper in de 2. Bundesliga, staat ook de gehate stadgenoot St. Pauli er zeer goed voor. De kleine broer van HSV lijkt te gaan promoveren en zou dan, in elk geval voor het eerst in het naoorlogse Duitsland, op een hoger niveau uitkomen dan HSV. De mogelijke promotiewedstrijd? Juist: op 3 mei in het Volksparkstadion zou het definitief kunnen worden.

Vorig jaar publiceerden we ook al een verhaal over de worsteling van het trotse HSV in de 2. Bundesliga:

2024-04-22T14:43:47Z dg43tfdfdgfd